Γράφει ο Δευκαλίων
Αφού η φίλο-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά κατάργησε το δικαίωμα των νέων στην εργασίαμε άμεση τραγική συνέπεια οι νέοι άνθρωποι να μην μπορούν να παντρευτούν και να δημιουργήσουν οικογένεια σπαράσσεται σήμερα από το ΟΧΙ του κ.Α.Σαμαρά στην απόφαση των κ.κ Βενιζέλου και Κουβέλη να αγωνιστούν υπέρ του γάμου των ομοφυλοφίλων.
Γιατί μην αμφιβάλετε, κάποιες τέτοιες διατάξεις θα περιέχει το περιβόητο «αντί-ρατσιστικό» νομοσχέδιο.
Είναι να τρελαίνετε κάνεις.Σε μία χώρα που καταπατούνται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα όλων των κατοίκων να γίνεται δημόσιος διάλογος και να προκαλείται κυβερνητική αντίθεση για τα ιδιαίτερα δικαιώματα των μειονοτήτων.
Και όμως το είδαμε και αυτό στην μνημονιακή Ελλάδα.Θα μου πείτε ποιον πείθουν όλοι αυτοί οι μνημονιακοί που βγαίνουν στις τηλεοράσεις και υπεραμύνονται των διατάξεων του «αντί-ρατσιστικού» νομοσχεδίου. Κανέναν είναι η αυτονόητη και λογική απάντηση. Αλλά αφού έλαχε στην μοίρα μας θα το δούμε και αυτό.
Πάμε τώρα στην ουσία. Τα είπαμε και εχθές. Η ενδό-κυβερνητική κόντρα που ξέσπασε προχθές με αφορμή την ψήφιση η ΟΧΙ του «αντί-ρατσιστικού» νομοσχεδίου είναι η αρχή μίας προσπάθειας αποδόμησης του κ.Α.Σαμαρά και του κυβερνητικού σχήματος που αυτός ηγείται. Ο λόγος εξαιρετικά απλός.
Η οικονομική πολιτική της φιλομνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά απέτυχε. Παρ’ την επίπλαστη αισιοδοξία ένα είναι σίγουρο. Πρέπει σύντομα να υιοθετηθούν νέα μέτρα τα οποία θα χρηματοδοτήσουν πέραν των άλλων την Επανα-κεφαλαιοποίηση Νο.2 των τραπεζών. Άρα πρέπει να βρεθεί και να θυσιασθεί αυτός που θα χρεωθεί αυτήν την αποτυχημένη πολιτική. Ποιος θα μπορούσε να είναι αυτός. Μα φυσικά ο Πρωθυπουργός κ.Α. Σαμαράς.
Μέχρι εκεί. Ο χρόνος και η ροή των γεγονότων θα επιβεβαιώσει η θα διαψεύσει τα παραπάνω. Προς τα παρόν δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε άλλο παρά να περιμένουμε και να παρακολουθούμε τα γεγονότα. Αυτό και θα κάνουμε
To ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα κάτω την ετήσια ανάπτυξη της Κίνας. Συγκεκριμένα αναθεώρησε τον στόχο του 2013 που ήταν 8%. Η αναθεώρηση προβλέπει μείωση του ρυθμού ανάπτυξης του 2013 από 8% σε 7,75%. Αποτελεί πλέον κοινοτοπία να επαναλαμβάνουμε συνεχώς την επιβεβαίωση της στήλης όσον αφορά το πρόβλημα της οικονομίας της Κίνας. Απλά εμείς θα επαναλάβουμε το αυτονόητο. Εάν υπάρξει μείζον πρόβλημα στην οικονομία της Κίνας τότε το πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας θα είναι τεράστιο.
Ταυτόχρονα όμως ανακοινώνονται ευχάριστα νέα για τα τραπεζικά κέρδηστην ΕΕ από την ΕΚΤ και εναγώνιες δηλώσεις του γνωστού φιλέλληνα υπουργού οικονομικών της Γερμανίας κ. Shaeuble για την τύχη της ευρωπαϊκής συνοχής λόγω του προβλήματος της ανεργίας ιδίως των νέων.
Κύριοι τα πράγματα είναι απλά τραπεζικά κέρδη και μείωση της ανεργίας είναι έννοιες ασύμβατες.